赞“亿万千金”吴玥彤好女仔 高钧贤:做朋友好啲

赞“亿万千金”吴玥彤好女仔 高钧贤:做朋友好啲

艺人高钧贤出席《廉政狙击.黑幕》煞科宴,早前他被爆秘恋“亿万千金”兼35E导弹胸艺人吴玥彤,更为了吴玥彤回流香港发展。

高钧贤表示感情是其中一个返港原因,承认去年与对方认识,相处不足一个月,确实互有好感,不过因为之后返大陆工作而短暂分开,自认年纪唔细,拍拖要谂清谂楚,但现时希望保持朋友关系,他说:“今次返嚟都想睇吓佢近况,我就快又返大陆,应该做朋友好啲。”

他又笑言现在朋友都叫他做“驸马”,而他透露昨日才知道吴玥彤的背景:“佢系好女仔,不过我锺意低调,锺意搭港铁。(觉得同佢系高攀?)唔好咁讲,佢好好,佢食饭好迁就我。(唔一齐好可惜?)因为自己知道锺意平民生活,锺意食打冷、食茶记,佢好好,就算做唔成情侣都可以做朋友,爱情唔系一定要拥有。”又自认现时单身。

提到今次与吴卓羲合作,他自爆好多年前的趣事,当时他第一次与吴卓羲同场出席公开场合,有保安吴卓羲:“你系咪吴卓羲?”怎料吴卓羲竟自认是高钧贤,但2人当时并不认识,认为吴卓羲玩得又风趣。

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *